lauantai 6. elokuuta 2011

Portaat

Portaat on nyt sitten tilattu! Niitä pähkäiltiin, mietittiin, käänneltiin, laskettiin ja ihmeteltiin liki kaksi kuukautta :D Tarjouksia pyydettiin seuraavilta firmoilta:
Jussi-portaat               
Puupeukalo Oy           
Rauman erikoispuutyö 
TR-porras                      
Lappiporras                                                               
Turun Puujaloste Ky   
Oksakosken puunjalostus AA-portaat
Jalantiporras             
Portaat.com       


Tarjoukset saimme Jussi-portailta, Lappiportaasta, Rauman erikoispuutyöstä ja Raision TR-portaasta. Turun Puujaloste otti yhteyttä, mutta aikatauluongelmien takia en ehtinyt paikalle käymään. Lisäksi puhelusta sain sen käsityksen, että heillä työstetään kalliimpia puulajeja, kun taas itse etsimme mänty-koivu tai kokonaan koivua olevia portaita.

Lopulta pääsimme kahteen vaihtoehtoon Jussiin ja Lappiin. Kaksi muuta tarjouksen tehnyttä yritystä jätettiin pois hinnan takia. Lopullinen valintamme oli Lappiporras, joka oli hieman kalliimpi kuin Jussi, mutta jota suositeltiin meille useammalta taholta. Myös Lappiportaan myyjä vaikutti ammattitaitoiselta.

Pitkään mietimme kokonaan valkoisia portaita, mutta päädyimme kuitenkin petsattuihin askelmiin ja käsijohteisiin, jotka ovat koivua. Muuten portaat ovat valkoiseksi maalattua mäntyä, umpiaskelmilla siltä varalta että haluamme joskus rakentaa portaiden alle komeron. Petsin väri on Teknoksen 1835, harmahtava tumma puu. Sopii varmasti laminaatteihimme erinomaisesti!

Talollakin on tapahtunut kaikenlaista. Putkari on saanut vasijohdot lähes valmiiksi, palailee vielä maanantaina töihin. Vesilaitos toi vesimittarin taloon. Sähkäri on vetänyt sähköjä ja yksi seinälamppukin on ilmestynyt talon kylkeen. Kirvesmies ja oma Mies ovat jatkaneet yläkerran laittamista, tänään villoittavat yläkertaa. Tarkka kirvesmies ei innostunut ajatuksesta, että minä hioisin olohuoneen seiniä, joten siirryin suosiolla ulos maalaamaan ikkunoiden ja ovien pieliä :) Sitä jatketaan vielä ensi viikko ennen töihin paluuta. Laitan teille myöhemmin viikonlopun aikana kuvapäivitystä.

Uudella kadullamme on tänään vuosittaiset katubileet, ja mekin saimme kutsun :D Uudet naapurit vaikuttavat oikein mukavilta ja kadulla on valtavasti lapsia, saavat pikkuraksaajatkin uusia kavereita. Ja ensi viikolla on luvassa iso ylläri pikkuraksaajille: Mummu ja tuffa antavat pihastaan leikkimökin, joka tuodaan torstaina rekalla meidän uuteen pihaamme :D Iso Kiitos mummulle ja tuffalle! Jospa sitten lapset viihtyisivät raksalle hieman paremmin, kun on oma mökki pihassa...

Mukavaa viikonloppua!     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti