torstai 23. kesäkuuta 2011

Enemmän vastamäkeä, mutta vähän sitä myötäistäkin...

Kuluva viikko on ollut melkoista kuohua raksalla. Olemme joutuneet tekemään inhottavia päätöksiä, joita kaikki läheisemme eivät ole ymmärtäneet, mutta jotka on ollut pakko tehdä, jotta emme itse joudu hankaluuksiin. Mutta aloitetaanpa alusta…
Vaikeat päätökset koskevat timpureitamme, jotka aloittivat viime viikon maanantaina. Asialla piti olla ahkerat ja luotettavat miehet, jotka ovat vielä soon-to-be-sukulaisia. (Joo, tiedämme nyt, rahaa ja sukulaisuutta ei kannata sekoittaa, tulipahan sekin asia opittua kantapään kautta.) Jostakin syystä työmotivaatiota ei kuitenkaan löytynyt eivätkä työt edistyneet toivotussa aikataulussa, ja jouduimme irtisanomaan miehet keskiviikkona. Apuna oli onneksi miehen setä, joka on toiminut pitkään rakennusalalla ja osaa arvioida kunkin vaiheen keston. Olemme saaneet kaikenlaista palautetta päätöksestämme, joista osa on ollut kannustavaa, osa taas kaukana kannustavasta. Itse kuitenkin seisomme edelleen päätöksemme takana.
Nyt juhannuksen ajan pidämme pientä taukoa raksa-asioista. Maanantaina aloitellaan uusien timpurien soittelu. Perjantaina on lattiavalu, sitä ennen pitää rautoihin laittaa korokkeet ja merkitä loput seinien paikat. Tässä kuvia raksalta, tosin kuvat ovat maanantailta, putkitöissä on sen jälkeen tapahtunut paljon, koska putkarit ovat olleet ahkerasti töissä koko alkuviikon. Tulevat maanantaina vielä jatkamaan lattialämmityspiuhojen vetämistä.

 Imuri on takan kohdalla, suoraan edessä näkyy khh:n ovi.
 Tässä ulko-ovi ja pojan huoneen ikkunat.
 Putki törröttää suoraan lattiasta :)
Autotalli odottaa oveaan.
Mies delegoi minulle täysin portaiden valinnan, sen ajattelin tehdä alkuviikosta. Kävin keskiviikkona hakemassa tilaamani tytön huoneen ja eteisen tapetit Pikkukengurusta. Pengoin samalla vielä uudelleen alehyllyn, ja löysin kaksi loistavaa löytöä. Pojan huone on ollut kovasti mietinnässä, kun hän haluaisi Spiderman-huoneen, mutta 5-vuotiaan tuuliviirin mieli muuttuu jatkuvasti ja uudelleen tapetointi vuoden päästä, kun ”Spiderman on jo ihan lälly”, ei oikein huvittaisi. Teimme siis kompromissin: yksi seinä tapetoidaan/maalataan sinisellä ja siihen liimataan Spiderman-sisustustarroja, muihin seiniin tulee vaaleaa maalia/tapettia. Siinä vaiheessa, kun poika haluaa muuttaa yläkertaan, Spidermanit napataan pois ja huoneesta saadaan työhuone. Pikkukengurun alehyllystä löytyi kolme rullaa (ja vielä samaa erää!) farkunsinistä tapettia, joka on oikein omiaan tuohon tehosteseinään. Toinen tapettilöytö, jonka tein samaisesta hyllystä, oli vaalea ruusutapetti, jota löytyi 7 rullaa samaa painoerää sitäkin. Sillä tapetoidaan toinen yläkerran makuuhuoneista. Tässä kuva siitä:

Ja kaikkein parasta oli se, että molemmat tapetit maksoivat VAIN 5 euroa per rulla! Ja tämän alla olevan tapetin, joka laitetaan vaatehuoneeseen, löysin samaisesta alehyllystä samaan hintaan jo aiemmin.

Yksi näkyvä muutos raksalla näkyy tässä kuvassa. Raision Lukko kävi asentamassa meille lukot. Voin suositella heitä lämpimästi, erinomaista palvelua! Satiiniset Abloyn lukot, Sento-avaimella. Meillä on siis jo uuden talon avaimetkin!
 Mutta nyt tauko raksajutuista, hauskaa mutta turvallista juhannusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti