perjantai 4. helmikuuta 2011

Messutunnelmia ja ärsytystä

Turussa on tänä viikonloppuna Rakentaminen ja sisustaminen -messut ja koska meillä on sinne kaikille kolmelle päivälle vapaaliput, piti urakka aloittaa jo tänään.

Kirenan messutarjous on 20 prossaa alea ja sinne suunnattiin ensiksi. Harmin paikka, esittelijätädillä taisi olla 1) huono päivä 2) pahaa kahvia 3) kettumainen luonne tai 4) kaikki edelliset. Täti ilmoitti, että hän ei tee yhtäkään tarjousta messuilla eikä tarjoutunut edes esittelemään mitään ratkaisuja. Parma-keittiöillä oli viereisessä loosissa piste ja keittiömyyjämme vinkkasi sieltä, että messutarjous on ensi viikon vielä voimassa Starkilla. Suuntaamme siis hänen luokseen ensi viikolla...

Mies kierteli lämmitysjärjestelmäkojuja, ja kiinnostavimmalta vaikutti Kaukoran EcoJäspi, jossa vesikiertoiseen lattialämmitykseen liitetään myös takka. Tulikivellä on ainakin näitä takkoja, jotka siis lämmittävät osan lattialämmityksen vedestä.

Seuraavaksi sitten mentiinkin Tulikiven osastolle... Katsotaan, miten takan kanssa tulee käymään. Mun hirvitys-kauhistus-takka olisi vuolukivinen harmaa järkäle, haluaisin pelkistetyn kaakelitakan, esim. Tulikiven Kaisla tai Ksenia ovat minun makuuni.


Kuvat Tulikiven sivuilta.

Kaksi kodinkonejättiä ehdittiin käydä tänään, Expert ja Gigantti. Hakusessa on siis jääkaappi, pakastinkaappi, erillisuuni, keraaminen taso ja integroitu astianpesukone. Kaikki valkoisia koneita. Meillä on pohjalla tarjous Siemensin koneista Parma-keittiöiltä, mikä on aika hyvä tarjous. Expertiltä tuli tarjous AEG:n koneista ja oli muutaman satasen kalliimpi kuin Parma-keittiöiden, joten se unohdetaan heti. Gigantilta tuli hyvä tarjous, tosin mies oli sitä mieltä, että tiskari oli liian luksus ja kallis, joten voi olla, että hän haluaa sen vielä vaihtaa toiseen myyjän esittelemään malliin.

Huomenna uusi messupäivä siis... Päätettiin, että on paras jakautua, mies saa kiertää perustus- ja lämmitys- yms. kojuja, minä keskityn kodinkoneisiin ja sisustukseen. Nuo takkaloosit käydään sitten yhdessä läpi, tarkoituksena olisi pyytää muutamasta takasta tarjous. Tänään illalla onkin vuorossa armotonta keskustelua takkamallista :D

Otsikon ärsyyntyminen viittaa osittain tuohon Kirenan esittelijään, mutta myös siihen, että odotamme edelleen asemapiirroksia ja lopullisia kuvia talotehtaalta... Niiden piti tulla viime viikolla, sitten tällä viikolla, ehkä sitten ensi viikolla. Tässä alkaa kylmä hiki virrata otsalla, ehditäänkö saada rakennuslupa ja hyväksyttää perustuskuvat ja saada perustukset tehtyä ennen kuin talopaketti tulee, varsinkin kun Turussa kuulemma rakennuslupaan menee se 2 kk...

Mutta viikonloppuja kaikille!

2 kommenttia:

  1. Astianpesukoneista tuli mieleen että suosittelen vahvasti sellaista jossa on erillinen ylätaso ruokailuvälineille. Meillä oli sellainen aiemmin ja uuteen kotiin tulee myös.

    Niitä tosin löytynee vain Mieleltä ja Siemensiltä.

    Kts. esim. http://www.miele.fi/fi/kotitalous/tuotteet/4807_16137.htm#p16135

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Oon itse ajatellut hieman etsiskellytkin sellaista tiskaria, tänään löytyi sellainen Veikon Koneen pisteestä, Siemensin oli. Oon niin monta kertaa sohaissut sormeni ja käteni pystyssä oleviin haarukoihin, että tuollainen kelpaisi :)

    VastaaPoista