keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Pientä edistystä ja autotalli

Tänään on ollut oikea puhelinpäivä. Olen hoidellut kaikenmaailman puheluita: vuokratoimisto, sähkölaitos, toinen sähkölaitos, vesilaitos... Ja kuten tiedätte, eihän virastoihin ym. soitella ihan tuosta vaan, sillä jokainen puhelu tuntuu alkavan sanoilla "Olette jonossa". No, voin ainakin kehua jonottaneeni tänään oikein ahkerasti.

LVI-suunnittelijalle aletaan nyt raapia papereita pikkuhiljaa kasaa, kunhan vain saamme uudet ennakkokuvat (jotka tulevat olemaan ne lopulliset) talotehtaalta. Sähkösuunnittelija on vielä vaiheessa, yhden hyvän nimen saimme tänään, huomenna pitäisi tulla pari lisää ja huomenna sitten soitellaan. Pohjatutkimuksen tuloksia vielä odottelemme, talomyyjä lupasi eilen niitä selvitellä.

Mies kävikin eilen talomyyjän juttusilla tilaamassa autotalli-katoksen. Kaavassa on määrätty, että tontilla pitää olla paikka kahdelle autolle, joten päädyimme yhdistelmään, jossa on yhden auton talli, yhden auton katos ja päässä kaksi varastoa. Vertailimme paljon hintoja, mutta päätimme loppujen lopuksi ottaa tallin kuitenkin Omatalolta, vaikka paketti olikin hieman hintavampi kuin muilla. Pitäähän sen autotallin kuitenkin olla samanlainen kuin talokin, samanlaisilla ikkunoilla ja muilla. Ja kun talli pystytetään yhtä aikaa kuin talokin, saamme siitä lukollisen varaston työkaluille ja sellaisille.

http://www.omatalo.com/index.php?mID=116&kieli=FIN&mallisto_ID=293&mallisto_ala=kaikki&mallisto_huoneet=kaikki&mallisto_tyyli=Autosuoja&mallisto_tyyppi=piharakennus&mallisto_kerros=kaikki&mallisto_nayta=ulkokuva&mallisto_tapa=kaikki

Nyt oikeastaan vain odotellaan talotehtaalta niitä talokuvia, sitä ennen ei rakennusluvan eteen pysty kovinkaan paljon tekemään.

Asuntomme muuten myytiin, kaksi päivää siihen meni! Oli todella tehokas kiinteistövälittäjä, kun sunnuntaina oli eka näyttö ja tiistaina saatiin jo sellainen tarjous, joka hyväksyttiin. Tänään kävimme katsomassa motivaatiokämpällä, jonne muutamme siis helmikuun aikana. Ihan siisti vuokrakämppä, mutta vuokrakämppä mikä vuokrakämppä. Muovimattoa lattiassa, valkoista vaneria eikä tiskikonetta, kääk! Täytynee käydä Ekotorilla kurkkimassa, josko sieltä löytyisi toimiva halpa astianpesukone, neljän hengen perheen tiskit kyllä tarvitsisivat sen. Uuden talon konettakaan ei viitsi vielä ottaa vuokrakämpille. Mutta motivaatio tehdä töitä ahkerasti tontilla on kyllä korkealla, ei tuolla joulua haluaisi viettää...

Mutta kuulumisiin taas :)

1 kommentti:

  1. Onnittelut asunnon myynnistä!

    Muistuu mieleen kun olimme syksyllä 2009 vastaavassa vaiheessa: toisaalta helpotus oli suuri kun talo meni heti kaupaksi, mutta toisaalta hirvitti edessä oleva(-t) muuttoruljanssi(-t) ja motivaatiokämpän ankeus. Kaksi joulua jo takana, toivottavasti ensi joulu vietetään jo omassa kodissa.:) Tsemppiä sinne Turkuun!

    VastaaPoista