keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kaikenlaista mietintää...

Rakennusluvan jättämisen jälkeen tuntuu, että oikeastaan mitään ei ole tapahtunut, vaikka itse asiassa pienin askelin on menty eteenpäin. Saimme uuden asemapiirroksen ja vastaava mestarimme toimitti sen rakennusvalvontatoimistoon. Lupapaperit pitäisi muuten olla kunnossa, yksi allekirjoitus puuttui yhdestä lomakkeesta, se on hoidossa nyt eikä sen pitäisi hidastaa prosessia lupa-arkkitehdin mukaan.

Perustussuunnittelija lähetti aikaisemmin tällä viikolla perustuskuvat. Ontelolaatoilla ja harkoilla tehdään perustus (ja paaluja tietysti, kun pellolle rakennetaan).

Lupailin teille aikaisemmin kuvia pohjasta ja talosta. Tässä niitä tulee :)
Alakerran pohjapiirros

Yläkerran pohja:Talo ulkoa kolmesta suunnasta (pahoittelen puolikkaita kuvia, kiireessä skannattu :( )Sähkösuunnittelijamme juttusilla kävimme eilen ja saatiin oikein läksyäkin :D Nyt pitäisi miettiä valaistusta, pistorasioita yms. sähköjuttuja. Talon sähkötasoksi tulee sellainen keskitaso, ei älytalo, mutta kuitenkin jotain pikkujippoja olisi kiva ottaa mukaan.
Portaisiin haluaisin joko led-nauhat tai sitten askelmien pystyreunaan upotetut halogeenit tai ledit.
Saunan valaistusta pitää miettiä, mutta sinne tulee kuitenkin epäsuoraa valoa lauteiden alta ja takaa, kattoon ei laiteta valoja. Meille tulee puukiuas, mutta saunaan laitetaan kuitenkin varaus sähkökiukaalle, jos tuo isäntä kyllästyy lämmittämään saunaa puilla. 
Ulkovalaisimiksi haluaisin jokaiselle terassille lamput, jotka valaisevat sekä ylös että alas. Esim. Modenan seinävalaisimet ovat mielestäni kauniit. Kuvat http://www.valoshop.fi/


Sisustusunelmia-blogin pitäjällä Johannalla on myös kauniit ulkovalaisimet.

Onko teillä jotakin vinkkejä, mitä kannattaisi sähkösuunnitelman yhteydessä miettiä? Mikä on jäänyt harmittamaan?

Liesikupuakin tuossa mietin... Meille olisi tulossa tämä Franken liesikupu
mutta koska kaikki koneet tulevat valkoisina, olen alkanut miettiä, pitäisi liesikuvunkin olla valkoinen. Kaapit tulevat kaksivärisinä eli alas pähkinää, ylös valkoista, joten ehkä rosterinen liesikupu tekisi keittiöstä liian kirjavan... Tässä olisi pari valkoista vaihtoehtoa:
Savo C-52

Siemens LC624WA10

Kertokaapas muuten mielipiteenne meidän eteisestä. Ollaan mietitty kahta vaihtoehtoa.
Vaihtoehto 1) Ulko-ovesta sisälle tullessa oikealle tulisi 2kpl 120cm leveitä liukuovikaapistoja peilillä. Yhden makuuhuoneen ovi olisi kaapistojen välissä. Portaat olisivat avoportaat.
Vaihtoehto 2) Ulko-oven viereen oikealle tulisi yksi 120cm leveä liukuovikaapisto. Portaat olisivat umpiportaat ja niiden alle tulisi komero, jossa Elfan tyylistä systeemiä vaatteiden säilyttämistä varten.
Kumpi teidän mielestänne parempi? 

4 kommenttia:

 1. Sähkösuunnitelmaa varten kannattaa muistaa vedot ovikellolle.

  VastaaPoista
 2. Myös ulkovalojen kytkimet ja pihavalot kannattaa ottaa heti alusta asti mukaan - vaikka vain varauksina. Eli mistä ovista liikutaan ja mitä ulkovaloja pitäisi saada syttymään. Meillä piuhoja vedettäessä korjattiin pari ajatusvirhettä, mm. se, että terassin valoille olisi kiva saada katkaisija myös terassin oven viereen... (suunnitelmassa katkaisija sijaitsi khh:n uloskäynnin vieressä).

  VastaaPoista
 3. Eteisen osalta valitsisin vaihtoehdon 2, koska haluaisin mh-wc-mh akselille enemmän tilaa: pääosin käytön kannalta, mutta myös senkin takia, että tämä näkyy osittain olohuoneeseen. Avoportaat ovat toki "avarammat", mutta teillä suurin etu niistä tulee juuri sisäänkäynnin kohdalle, samalla taas toisen kaapiston kohta tulee helposti melko ahtaaksi, samoin käynti kaapistojen väliseen makuuhuoneeseen. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa harkitsisin toisen kaapiston kohdalle penkkiä tms. joka helpottaa lastenkin pukemista?

  Minkäslaiset kalustesuunnitelmat teillä on tuonne ensimmäiseen makuuhuoneeseen? Ovenhan siinä voisi siirtää lähemmäksi vessaa ja tehdä yhden vähän pitemmän kaapistonkin?

  VastaaPoista
 4. Niin&Timo, kiitos kovasti vinkeistä! Niistä oli itse asiassa tosi paljon hyötyä eteisen suunnittelussa, nyt pyöritellään vielä paria suunnitelmaa :D

  Ja kiitos myös sähkösuunnitelmaehdotuksista, niistäkin oli apua suunnitelmaa miettiessä!

  VastaaPoista