tiistai 11. tammikuuta 2011

Hitaasti, mutta varmasti!

Rakennusprojektin edistyminen tuntuu tällä hetkellä valtavan hitaalta, mutta loppujen lopuksi, kun oikein miettii, joka päivä tulee pienenpieniä mutta silti eteenpäin vieviä askeleita.

Tänään allekirjoitimme tontin vuokrasopimuksen, joten nyt se on meidän! Kanslisti ohjasi meidät seuraavaksi Maanmittaustoimistoon hoitamaan kiinnityksiä. Oma isäni on rakentanut Porin seudulle seitsemän taloa (osa pitkästä tavarasta, osa puolivalmiina, osa täysin valmiina pakettina) ja silloin lapsena, kun projekteja seurasi, tuntui, että helppoahan tuo paperisota oli. Kunhan vain kävi kaakeleita valitsemassa ja vei hakemuksen johonkin toimistoon. Nyt olen kuitenkin tajunnut, että eihän se ihan niin yksinkertaista olekaan...

Toinen pieni askel tänään oli, kun talomyyjä ilmoitti, että maaperätutkimus on torstaina. Sen tekeminen mahdollistaa perustuksen tekijöiden kilpailuttamisen, ja saadaan sitten lisätietoa kustannuksista. Koko tontti on peltoa, joten paaluttamaan varmaan joudutaan, mutta miten paljon, se selviää muutamassa päivässä.

Ja motivaatiokämppäkin löytyi! Aivan läheltä tonttia, mikä oli meidän toiveemmekin. Vähän ristiriitaiset tunnelmat kuitenkin on, kun oma asunto ei ole vielä edes ilmestynyt Etuovessa ja seuraavasta pitäisi ilmoittaa jo maanantaina... Mutta eikös se niin ole, että asioilla on tapana järjestyä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti